De 1e werkdag
Door: MT
28 Februari 2006 | Duitsland, Maximiliansau
Gisteren was het zover mijn eerste werkdag. Alleen wat ik niet wist was dat die eerste werkdag precies viel op “Rossenmontag”, wat zoveel is als een uitkaterdag voor de carnevalgangers tenminste zo is het mij uitgelegd. En vandaag is het dan “Fastnacht” wat die dagen precies betekenen weet ik niet, maar het zorgt ervoor dat vandaag eigenlijk de hele afdeling vrij is, en ik dus ook. Maar als iemand precies weet wat voor dagen dit zijn dan hoor ik dat graag.
Maar terug naar de 1e werkdag. Ik werd door mijn stagebegeleider gedropt bij een trainer die een groep klanten die een vrachtwagen gekocht hadden en die kwamen ophalen, wegwijs ging maken en een rondleiding door de fabriek ging geven. Maar eerst mocht ik in het restaurant mij te goed doen aan een ontbijt, helaas had ik net al ontbeten maar het was lekker. De rest van de ochtend werd gevuld door een interessante presentatie over hoe je een vrachtwagen moet bedienen met tachografen enz. na de lunch werd het tijd voor de rondleiding. We werden rondgeleid door de truck bouw afdeling en kregen allerlei wetenswaardigheden te horen, het normale praatje dus. Maar het was erg interessant om te zien hoe goed ze alles georganiseerd hebben, ze kunnen daar alles door elkaar heen bouwen, dat is echt een grote prestatie als je beseft dat er wel een miljoen mogelijke opties/uitvoeringen zijn.
Na de rondleiding ging ik maar naar mijn werkplek, alwaar ik compleet alleen was. Later kwam er nog een collega en mijn stagebegeleider kwam af en toe tussen de vergaderingen door even langs stuiven. Dus ik ben eerst maar eens begonnen met de Duitse grammatica te bestuderen. En toen ik naar huis wou kwam ik net de baas van het Kundencenterum tegen, met wie ik ook deze stage telefonisch had geregeld. Dus het was wel leuk om even kennis te maken, en hij gaf mij gelijk een hele presentatie over hoe het Kundencenterum in elkaar zit.
En toen ik thuis was ben ik snel wat gaan eten en toen vroeg richting bed, ik was wel wat moe van de hele dag nieuwe indrukken opdoen en Duits praten.
28 Februari 2006 - 14:15
Herman Van Dieren:
Zo, zo, een leuke dag en nu alweer vrij!
Leuk je log te lezen, steeds weer.
fietse!! -
28 Februari 2006 - 14:37
Joke:
fijn zo uitgebreid over je werk/stage te horen ,
heeft er nog iemand verteld wat ze precies van je verwachten? -
28 Februari 2006 - 19:12
Derk Pieter:
Hee Mert hoe gaat ie daar?
Heb je het naar je zin?
Je bent weer begonnen aan een leuke onderneming zo te zien.
Groetjes Derk -
28 Februari 2006 - 20:33
Meike:
Tjonge, leuk begin met een ontbijtje en de rest natuurlijk! Klinkt goed, heb je het getroffen met je stagebegeleider? -
02 Maart 2006 - 19:23
Leny Oosterbaan:
Leuk Merten zo'n website. ik schakel zo in een moeite door van Duitsland naar Belfast waar Marije zit. geen van de reacties gaat in op jouw vraag over rosenmontag. Tja als katholiek kan ik je vertellen dat dat met carnaval te maken heeft. Maar helaas ik ben van oorsprong een noorderling en dus geen carnavalsvierder. Het zijn voor mij wel bekende woorden, maar wat als die duitsers doen op die dag....?? bijkomen van het vele drinken en hossen denk ik. Vanaf woensdag (aswoensdag, we gingen vroeger in de kerk op aswoensdag een zg. askruisje halen, we kregen dan van de pastoor een kruisje van as op ons voorhoofd getekend.) is het soberheid en vasten. Maar daar is tegenwoordig weinig meer van te merken denk ik. -
03 Maart 2006 - 21:02
Meike:
En hoe gaat het nu met je? Heb je nog leuke plannen voor het weekeind?
XXXXXjes Meike