Weer thuis
Door: MT
26 Maart 2006 | Duitsland, Maximiliansau
Vanochtend vroeg weer in Karlsruhe aangekomen met de nachttrein. Ik was even een paar dagen terug naar huis gegaan vanwege een terugkomdag op school.
Het was jammer dat de terugkomdag op school eigenlijk verspilling van mijn tijd en (reis)geld was, maar ik vond het wel gezellig om weer eens even terug in NL te zijn. Heel gezellig was het contact met mijn neven en nichten dit weekend, vond ik echt heel leuk.
Maar omdat de zomertijd vannacht is ingegaan duurde de reis even lang als de heenreis maar kwam ik wel een uurtje later aan.
Net wezen fietsen met de mountainbike, eerst gewoon wat landweggetjes gereden en toen kwam ik bij een zandwinning meer. Nieuwsgierig als ik ben rij ik om het meer heen over de steeds slechter wordende weg. En plotseling stond ik tot mijn assen stil in vette natte klei, ik heb nog nooit zo’n plakkende zooi meegemaakt. De wielen konden niet meer draaien, als je stil bleef staan dan kwam je bijna niet meer los. En bij de wielen hingen bij de remmen aan elke kant een klont van 10 cm in het vierkant. ik moest nog een halve km tot ik weer bij de weg kwam, daar heb ik ongeveer een half uur overgedaan, lopend en de fiets dragend, en alles onder de plakkerige modder, dat was niet echt leuk meer. Positief gezien heb ik natuurlijk wel wat te doen s’avonds in de aankomende week, lekker de hele fiets demonteren en schoonmaken.
Maar ik heb vandaag voor het eerst de bergen zien liggen hier in de omgeving, en naar wat ik gezien heb zijn ze ongeveer een ochtend fietsen weg, dus daar ga ik eens naar toe als het weer wat beter wordt.
En ik heb nu ook foto’s bij de berichten gezet, helaas heb ik geen foto’s genomen toen mijn mountainbike in de modder vast zat, omdat alles op dat moment onder de modder zat, op de foto heb ik hem al naar huis gereden na 5 minuten bezig geweest te zijn alle modder tussen de spatborden en remmen vandaan te pulken.
Voor het lokale Kundencenter krantje moest ik meteen een stukje schrijven van wie ik was en wat ik doe enzo, en daarbij moest ook een foto, dus ik op de foto op mijn werkplek.
ps. de rest van de foto's komen nog
ps. de rest van de foto's komen nog
26 Maart 2006 - 20:46
Herman:
Een verrassend land, dat Duitsland.
Ik ben benieuwd naar je bergervaring.
Stage-se! -
27 Maart 2006 - 14:34
Joke:
hoi Merten nou je bent weer lekker bezig geweest in de modder,de spuit er maar op.
bij ons vandaag lekker weer 17 graden maar nu 16.30 uur regen. groetjes -
28 Maart 2006 - 14:37
Josien:
Hoi Broertje
Leuk om je te zien afgelopen weekend. Nu nog je stage opdracht goed aanpakken. Groeten Josien -
29 Maart 2006 - 06:17
Marieke:
Hey Merten, je ziet er netjes uit op kantoor! (in tegenstelling tot je fiets, hi hi) Lukt het koken een beetje? Succes!